Regelbare matrassen

De meest comfortabele, aangename en best steunende matras
die u maar kan wensen.

Wat zijn regelbare matrassen?

Posted on August 8 by Michel Lauwers Beweging en pijn consulent | 15 comments

Matrassen

In tegenstelling tot de gewone matrassen die gemaakt zijn van mousse, veren of traagschuim, zijn regelbare matrassen actieve matrassen. Zij passen zich actief aan naargelang uw lichaamsbouw. Stel u voor….. Je ligt op de matras, drukt op een knopje en gelijkmatig wordt uw helft van het bed harder of zachter tot u de ideale lighouding bereikt hebt. Dit comfort is onmogelijk te bereiken met gewone matrassen die passief werken.

De opvolger van het waterbed.

De regelbare matrassen worden ook wel eens de opvolger van het waterbed genoemd. De meeste mensen die een waterbed hadden missen het comfort van een waterbed op een gewone matras. Dit comfort wordt veroorzaakt door tegendruk. Bij een waterbed verplaatst het water zich geeft zo steun over het hele lichaam iets wat bij een gewone matras onmogelijk is. Bij de regelbare matras verplaatst de massa zich ook maar zonder te wiebelen en met een betere verdeling. Dit geeft meer comfort dan een waterbed maar zonder de nadelen. Een regelbare matras is zo stabiel als een gewone matras, weegt maar 30kg., vraagt geen onderhoud en verslind geen stroom. Amerikanen houden nu eenmaal van groot comfort. Daarom zijn regelbare matrassen de meest populaire matrassen in de Verenigde Staten.

Rug-, nekklachten en slapeloosheid.

Regelbare matrassen zijn ideaal om slaapgelateerde problemen op te lossen. De laatste jaren beweren veel soorten matrassen de beste te zijn. Mijn vraag is: de beste in wat? Het zijn tenslotte maar gewone mousse of pocket veren matrassen die al jaren bestaan in een nieuw jasje gegoten.. Dit is een heel groot verschil met regelbare matrassen. Zij hebben hun nut al lang bewezen in de medische sector. Ze zijn speciaal ontworpen om uw lichaam optimaal te ondersteunen en zo rug- en nekklachten te voorkomen of verlichten. Ze zijn zo goed dat sommige modellen zelfs terugbetaald worden aan hulpbehoevende mensen. Ook bij slapeloosheid zijn regelbare matrassen een ideale oplossing. U zal veel minder draaien en woelen zodat uw nachtrust optimaal is.

Verschillende soorten en merken.

In de medische sector zijn er verschillende soorten regelbare matrassen die elk een specifiek doel hebben. Voor het gewone dagelijks gebruik als perfecte matras hebt u een statische matras nodig. In Amerika zijn er veel gekende merken die deze matrassen produceren. De gekendste daar is "Sleep by number". Voor Europa is de meest gekende Airdream. Zij maken regelbare matrassen op Europese maten en zijn kwalitatief zeer hoogstaand. U vindt hierover meer terug op de website www.airdream.be. Er staat een zeer interessante video voorstelling over hun matrassen op hun website.

 

Conclusie

Voor mensen die slecht slapen, pijnlijke nachten of s ´morgens opstaan met pijn zijn de regelbare matrassen een ongelooflijke uitkomst. Door deze nieuwe technologie in slaapcomfort haalt men de druk van het lichaam. Ook voor mensen zonder pijn maar die op zoek zijn naar een uitstekend comfort zijn deze matrassen ideaal. Door mijn onderzoek en ervaring blijkt het topmerk in Europa Airdream te zijn. U vind er meer informatie op hun website: www.Airdream.be

PS.:
Uit mijn ervaring als pijnconsulent en bewegingstherapeut weet dat mensen graag klagen over hun problemen maar velen nemen weinig actie om er effectief iets aan te doen. Daarom is het belangrijk dat u eens gaat kijken naar deze matrassen zodat u aan de lijve ondervind wat deze matrassen voor u kunnen doen. Blijf dus niet bij de pakken zitten maar onderneem actie. Dit is de enige manier om uw levenscomfort te verbeteren.

Grtn.
Michel Lauwers

29 Comments

 1. Bedankt Michel voor uw info over de Airdream matrassen. Ik was al een tijdje van plan om daar te gaan kijken maar ik had nog wat meer onpartijdige info nodig om mij over de streep te trekken. Ik heb ondertussen al een afspraak gemaakt in hun showroom om ze eens te gaan testen. Ik laat nog wel iets weten.
  Het beste
  Frans

 2. Hallo Frans,
  Ik heb al 4 jaar een Airdream en ik wil hem voor geen goud missen. Mocht ge nog twijfelen, ik kan hem ten zeerste aanraden. :-)

  Vroeger altijd stijf bij het opstaan en nu voel ik niets meer.
  Groeten, Peter

  • Wat heeft die matras gekost?

 3. Hallo Fred,
  Ik heb die rond de 1600 € betaald en ik heb daar nog geen moment spijt van. Er zijn 2 dingen in mijn leven die geld gekost hebben maar waar ik veel plezier aan heb. Mijn matras en mijn speksteenkachel. Ik ben trouwens van plan van er nog 3 bij te kopen. 1 voor mijn vriendin en 2 voor de kinderen.

  Proficiat Michel met je goede blog over de Airdream matrassen. Ik mag mij ook tot de gelukkige noemen die in het bezit is van een Airdream. Mijn ervaring is zeer positief. Zowel mijn vrouw als ik hebben er baat bij. Mijn vrouw is een rug patiënte en wij hebben destijds de matras aangekocht op aanraden van de rugschool in het St. Dimpna ziekzenhuis. Bij haar is de pijn voor 80% verdwenen. Ikzelf had voordien geen noemenswaardige last maar ik merk wel dat ik veel beter uitgeslapen ben. Ook het ligcomfort is fenomenaal goed. Wij hebben gekozen voor een matras van 180*200 van de beste kwaliteit. ( ze bieden bij Airdream verschillende kwaliteiten aan ) En wij hebben een boxspring als onderstel bijgekocht. Net hetzelfde als Peter hebben wij er nog geen moment spijt van.

  • Verkopen ze ook boxsprings? Is dat niet met een verenmatras?

 4. Beste Fred,
  De boxspring komt inderdaad van bij Airdream maar deze is voorzien van een regelbare matras. Dus het ziet eruit als een boxspring maar dan instelbaar.

  Michel,
  Hartelijk dank voor uw mooie blog over de regelbare matrassen. Ik ben zelf de verdeler van de Airdream matras voor België en wil u langs deze weg hartelijk bedanken voor het bekend maken van onze Airdream matras.

  Vriendelijke groeten,
  Johan Neggers

  PS mag ik uw blog gebruiken in onze reclame campagnes ?

  • Hoi Johan, Ik ben blij met je bezoek op mijn blog. Uiteraard mag je de blog gebruiken voor publiciteitsredenen. Een goed product mag en moet gekend zijn op alle mogelijke manieren. Uit mijn eigen en praktijkervaring sta ik volledig achter jouw product.

 5. Hartelijk dank Michel. Als ik ooit iets voor u kan betekenen laat het mij gerust weten.
  Groetjes,
  Johan

  Johan ik heb net je site bezocht. Zeer interessante voorstelling maar moet ik werkelijk een afspraak maken. Kan ik niet zo komen kijken?

  • Hallo Christine,

   Alvast bedankt voor de interesse in onze Airdream matrassen. Wij hebben er inderdaad voor gekozen om te werken op afspraak. Dit is veel comfortabeler, zo kan ik speciaal voor u een uurtje vrij maken waarin ik al uw vragen kan beantwoorden en kan je de matras ongestoord en zonder verplichting uitproberen in onze showroom. Je kan een afspraak maken via onze online agenda op onze website www.airdream.be of je kan dit telefonisch doen op het nummer 014/ 30 43 38. Tot binnenkort in de showroom.

   PS Als er nog iemand vragen heeft gelieve deze telefonisch te stellen op bovenstaand nummer.

   Ik wil Michel zijn blog niet bezoedelen met allerhande vragen en antwoorden.

   Groetjes,

   Johan

 6. Michel,
  Ik wil hier ook mijn ervaring met regelbare matrassen kwijt. Ik slaap al ongeveer 15 jaar op regelbare matrassen. Mijn eerste had ik gekocht toen ik nog in Duitsland woonde van het merk Aircomfort. Deze lag niet slecht maar was vlug stuk. Ik heb daarna een Matrair gekocht. Heb er 4 jaar op geslapen en die doet nog steeds dienst als matras voor het logeerbed. Ik gebruik nu al 7 jaar een Airdream als matras en ik moet eerlijk zeggen dat deze toch duidelijk van een betere kwaliteit is dan die andere. Ook hun service is uitstekend. Ik heb ooit mijn afstandsbediening van de matras stuk gehad en onmiddellijk kreeg ik een nieuwe. Ik wil langs deze weg mij sympathie voor de Airdream betuigen. Als iets goed is mag het ook gezegd worden.
  Christophe

  Ik snap niet waarom deze matrassen niet populairder zijn. Wij hebben nu een Airdream sinds 2011 en ik kan mij niets beter voorstellen. Ik lag er onmiddellijk goed op. Bij mijn man heeft het ongeveer 3 weken geduurd voor hij de juiste instelling gevonden had maar ik hoor hem sindsdien nooit meer klagen over een zere rug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *